26 Nisan 2010 Pazartesi

leziz bir tat...


üç günlük iznimde sıkıldım zamanlarda yaptığım pogoçanın tarifini paylaşmak istedim çünkü herkes tarafından olumlu tepkiler aldı umarım beğenirsiniz...
malzemeler:
1 su bardağı zeytinyağı
1 paket margarin
yarım su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
1 hamurkabartma tozu
biraz sirke ve  limon suyu : )

yapılışı:

zeytinyağı,margarin,yoğurt,yumurta ( 1 tane sarı üzerine ),şeker,tuz ve sirkeyle limonuda ekleyip margarin sıvı hale gelinceye kadar yoğuruyosunuz.daha sonra biraz unla birlikte hamurkabartma tozunu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyosunuz.Bundan isterseniz benimde yaptığım gibi büyük isterseniz ceviz büyüklüğünde alıp avuç içinizde açııp yine isteğe göre ( zeytin, peyniz, sosis vb.) istediğiniz içi kullana bilirsiniz.tepsiye dizdiğiniz pogaçaların üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürüp çörek otu veya susum dökerek 170 C ısıda pişiriyosunuz.

NOT: üzerine sürcemiz yumurtanın daha sarı olmasını isteyen arkadaşlar buna birazcık pekmez ve zeytinyağı katıp kullana bilirler . bunu denedikten sonra artık kurupasta alama ihtiyacı duymayacaksınız..
     Afiyet olsun...

0 yorum:

 

©2009 sihirli dünyam | by TNB